Blogger Backgrounds

Followers

MyFitnessPal - Free Calorie Counter

Tuesday, June 18, 2013

percutian dan PAC

salam 1 Malaysia!
chewah. ni penangan ke PAC la ni nak salam 1 malaysia bagai. hihi

konon hr tu blog nak kembali ke jalan yang benar. tp lama gak x update. mmg agak pack sedikit kehidupan seharian. huhuu.18hb - 22hb bercuti ke cambodia. kemudian 2hb - 12hb ke korea pulak. bercuti mengalahkan org kaya x hengat hahaha.pada hal duit terkorek2 sampai bocor besar punya! :p
sekembali dr korea, busy menyiapkan tempahan kek walhal persiapan ke PAC x buat apa2 lg tuh. sedangkan 2 hari sekembali dr korea kena hadiri PAC tu....

bercerita pasal PAC ni, sbnrnya sebelum dipanggil utk PAC, perlu hadiri peperiksaan dgn SPA. okeh exam ni sebenarnya dr tahun lepas lg. bila dpt result da lulus exam mmg happy.tp terbantut kejap sbb dihujung surat diberitahu akan diadakan PAC. adehhh... dolu2 xde lak PAC. lulus exam terus interview. PAC dlu hanya utk PTD je. lomah skit nk p PAC ni. almaklumla bila da tua2 gini, da kurang cergas nak melibatkan diri dlm aktiviti2 mcm budak2 IPT. hihihi.tuggu..punya tungguu...tp surat PAC x kunjung tiba. 6 bulan menunggu! saat2 sehari dua sebelum nk p bercuti ke korea, dpt sms panggilan untuk PAC. ahhh sudah. time2 free xnk pulak panggil PAC. tgk tarikh, PAC akan diadakan 2 hari selepas sekembalinya sy dr korea. lega sedikit. tapiiiii.... sy mmg akan jangka persiapan ke PAC akan menjadi serabut. nk buat persiapan PAC sebelum ke korea, mmg x dan sbb sibuk persiapan nk ke korea. sepanjang bercuti ke korea,agak2 korang, ada ke keinginan nk study ttg PAC? haruslah tidak kan. hahaha. mahal kot byr percutian ni. musti mau happy2 tengok negara org. PAC tu confirm xde dlm itenerary :p

balik dr korea, hati da berbolak balik samaada nak g PAC atau tidak. cuma ada khamis dan jumaat utk buat persiapan.tengok surat, mcm2 persiapan. pakaian sukan, pengsahan sijil, resume, gambar pasport. masa tu mmg nekad x nk gi. dengan x study apa pun ttg PAC. dgn busy nk siapkan tempahan kek. tp khamis malam tu, bila mak sebut harapan dia supaya anak dia ni buat sungguh2 PAC, tiba2 x sampai hati pulak.huhu. maka jumaat tu memulakan misi persiapan PAC.

settlekan resume. terpaksa beli kasut okeh. yela semenjak setahun kerja sendiri ni, mana ada kasut bertutup. huhu. leburrrrr duit. g amik gambar passport. pastu blk bakar kek. ptg baru teringat sijil x buat pengesahan lg. kelam kabut telefon kawan. alhamdulillah beliau ada spare cop kt umah. siap dtg umah lg tlg copkan sijil. tq very much zuri! jasamu amat dikenang. malam isi2 borang, susun2 sijil. tshirt putih mmg x dan nk p beli. rembat tshirt ayah.hihihi. cr kat google kt mana institut latihan kemas kl. xde hokeh dlm internet.aaaahhh stress! dgn mak ayah buat2 tahu kat mana tempat. huhuhu. pastu teringat, x study apa lg ttg kemas. tp tgh dok struggle siapkan 3 biji kek.

nak jd cerita, malam tu kol 2pagi baru settle kek2 tu. nasib baik ada ayah dgn bestfriend yg bole tlg htrkan kek pd customer esok. esok pg2 kol 7 da kena gerak g PAC. serius esok pg2 cr info psl kemas, print siap2. oh lupa nk bg tau. PAC berjalan 2 hari. tido kt sana. 7.15 gerak keluar. berdoa sangat2 agar jumpa jalan. hahahaha. ayah da explain skit2 jln, kt google pun da tgk kt mana jln syed putra. jalan tu taula, tp celah mana bangunan kemas tu xtau.serius xde dlm google.huhuu...

dgn penuh debaran, memandu dgn berhati2, alhamdulillah selamat smpi jam 8am. bangunan tu tepi jln utama je. mudah nampak. melangkah masuk ke institut latihan itu dengan harapan yg besar. alang2 da sampai, usaha sehabis baik.

entry seterusnya nnti sy ceritakn perjalanan PAC ye. bole juga jd rujukan kepada yg nak ke PAC ni. serius sepanjang sy mncari maklumat, tiada satu pun ttg PAC pegawai pembangunan masyarakat. rata2 yg sy jumpa di google PAC utk penolong pegawai masyarakat. so hrp2 dgn next entry ni bole jd rujukan. sbbnya info yg SPA bg di surat tidak dinyatakan dgn jelas apa aktiviti yg akan dijalankan..selepas pendaftaran br dpt jadual yg sebenar dan taklimat baru diberitahu aktiviti. okeh. jumpa next entry ye! :-)

3 comments:

miqhaa nurfaiz said...

Salam..hai..sy pun pac kt kemas kl...awak peserta no berape?

FaDh~LyNn~AloNg said...
This comment has been removed by the author.
FaDh~LyNn~AloNg said...

wslm oh yeke. awk peserta no bpe?